Tijdens zwangerschap

De zwangerschap zelf is zeker geen tegenindicatie om tot bij de osteopaat te komen. Bewegingsverlies in het lichaam van de moeder, kan een beperking zijn voor de groei en de ontwikkeling van het kind. De mama heeft er dus alle belang bij om haar lichaam en alle condities te optimaliseren.

Nevenverschijnselen zoals lage rugklachten, uitstraling in de benen, zware benen, pijn tussen de schouderbladen, nekklachten, hoofdpijn en misselijkheid zijn dus behandelbaar. Ook obstipatie en verteringsklachten, bekkeninstabiliteit e ademhalingsproblemen zijn belangrijk om te verbeteren of weg te werken. Hieromtrent kan de mama zeker ook advies of oefeningen krijgen.

Zelfs voor de voorkeursligging van het kind (bv stuitligging) kan mogelijks door de behandeling veranderen. Er wordt uitgegaan van het feit dat de baby deze houding kiest om een bepaalde reden. Bij het wegnemen van fixaties en spanningen in het lichaam van de moeder, kiest de baby soms een andere houding die beter is naar de bevalling toe.

Meer weten? Neem contact op of maak een afspraak.