Osteopathie voor zwangere vrouwen

Zwangerschap is een van de meest intense ervaringen en periodes van het leven. Het is belangrijk om hiervan te kunnen genieten. Voor sommige vrouwen zijn de klachten echter te dominant om er vrolijk onder te blijven.

Klachten bij zwangerschap kunnen de baby beperken in zijn groei en beweging.

Een gespannen middenrif of een bewegingsverlies in de rug of het bekken van de moeder, kunnen de baby beperken in zijn groei en beweging. De osteopaat kan helpen om het nieuwe evenwicht in het lichaam te vinden. Wanneer de bewegingsvrijheid bij de moeder geoptimaliseerd wordt, kunnen veel ongemakken en zwangerschapskwaaltjes zoals vermoeide benen, tintelingen, rugpijn, … verdwijnen. Dit zal zowel het welzijn van de zwangere vrouw verbeteren als ook het kind meer ruimte geven. Kortom: zowel moeder als kind zijn optimaal voorbereid op de bevalling.

Na de bevalling kan het opnieuw nodig zijn een osteopaat te raadplegen. Het bekken wordt tijdens de bevalling zodanig beproefd, dat het niet altijd terug zijn normale en meest ideale vorm aanneemt. Dit kan onmiddellijk, of op termijn, rugpijn of andere klachten veroorzaken.

 • Zwangerschapswens

  Als een koppel een zwangerschapswens heeft, is het heel belangrijk dat beide partners zich goed voelen in hun lichaam.…

  Lees meer
 • Tijdens zwangerschap

  De zwangerschap zelf is zeker geen tegenindicatie om tot bij de osteopaat te komen. Bewegingsverlies in het lichaam van…

  Lees meer
 • Na zwangerschap

  Na de geboorte van het kindje, heeft de moeder soms de neiging zichzelf even weg te cijferen en helemaal…

  Lees meer